Sanger fra bak fasaden

 Foto: Vibeke Lie

Høsten 2015 begynte Anette Röde Hagnell og Chris Erichsen å samarbeide om en ny musikalsk konstellasjon. De bygget raskt opp et repertoar basert på egne komposisjoner og egne og andres tekster og hadde sin første konsert i Porsgrunn i november samme år, under overskriften: 

Foto: Lars Løberg
Sangene fra bak fasaden og de indre rommene
Sprukne toner fra et galopperende hjerte
Ordene vi sier når ingen lytter 

Dette er et kunstnerisk møte mellom to verdener: Hagnell er teatermusiker, komponist og skuespiller, utdannet klassisk pianist. Erichsen er rockmusiker og filmskaper, med bakgrunn fra bl.a. The Aller Værste! og Ratataboo. Med utgangspunkt i dette har de innledet et musikalsk og scenisk samarbeid som det slår gnister av. Det er poetisk og rått, minimalistisk og ekspressivt på en og samme tid.

Det er en overskridelse av den tvangsmesige bass/trommer/gitar-formelen innen bandverdenen. Likevel låter det på sitt mektigste som et helt band, med sin kombinasjon av akkustiske og elektriske instrumenter, digitale lydbilder og ren støy. Begrensningene innen duoformatet tillater dem å destillere arrangementene ned til det absolutt minimale samtidig som de beholder intensiteten i samspillet. Dette forsterkes ved det nystarta samarbeidet med Einar Ottestad. I tillegg til å være bandets tekniker er han også lyd-og lyskunstner, teknisk altmuligmann og oppfinner som spiller på bl.a. klinkekuler, en popup barnebok, et veggur og mye annet.

Tekstene, skrevet av Chris Erichsen, Anette Röde Hagnell, Kristina Lugn, Kjartan Fløgstad, Bertolt Brecht m.fl., beveger seg i skjæringspunktet mellom det lille og det store livet, mellom tausheten bak de stengte dørene og støyen fra den store verden.

Innenfor disse lydmessige og visuelle rammene vokser musikken og sangene utover seg selv og danner et særegent musikalsk og scenisk univers.
Foto: Lars Løberg


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar